Utrecht, Nederland, 22 juli 1982 (35 jaar)

eliZe

#25 in DDance Artist Top 1000

Dank voor je bezoek aan de pagina van eliZe! Met jouw bezoek beïnvloed je de positie van eliZe in de DDance Artist Top 1000. Help mee om eliZe hoger in de lijst te krijgen door de link http://www.ddance.nl/elize op zoveel mogelijk websites, forums, Facebook, Twitter en dergelijke te plaatsen!

eliZe

EliZe is geboren in Utrecht en opgegroeid in Bussum. Ze is 22 jaar oud en woont inmiddels in Amsterdam. Zingen heeft EliZe van haar moeder. Dat het zangvirus haar in zijn greep had, schemerde al op jonge leeftijd door. Als EliZe niet sliep, zong en danste ze. Het werd pas echt serieus toen EliZe zich op achtjarige leeftijd door de auditie van Kinderen voor Kinderen worstelde. Na vier jaar bedeelde dirigent Majel Lustenhouwer haar met het nummer 'Poster' voor het eerst een solo toe. Het jaar daarop nam ze met 'Het Tietenlied' afscheid van het kinderkoor. EliZe besloot het daar qua zang niet bij te laten en sloot zich aan bij Non Stop, een musicalkoor. Non Stop werd anderhalf jaar later opgeheven, maar een paar maanden later plofte er een brief van de VARA bij EliZe op de deurmat. Daarin werd haar gevraagd of ze deel wilde nemen aan de Kinderen voor Kinderen Theatertour. Bedenktijd had EliZe niet nodig. Bij die tour, gepresenteerd door o.a. Henk Westbroek, werd EliZe weer herenigd met dirigent Lustenhouwer. Maar na twee jaar kwam ook dit avontuur ten einde. EliZe kon als achtergrondzangeres aan de slag bij het VARA Kindersongfestival. Dit doet ze inmiddels drie jaar. Intussen zat EliZe ook op school niet stil. Zo voltooide ze een opleiding voor directiesecretaresse / managementassistent aan het Dudok College in Hilversum. In haar vrije uurtjes kreeg ze zangles van Jorine Samson en repeteerde ze bij de Amsterdamse amateurvereniging CREA voor musicaluitvoeringen van 'Chicago' en 'Les Miserables'. Dit jaar heeft EliZe in Denemarken een album opgenomen, geproduceerd door Peter Hartmann en Jan Langhoff die o.a. met de groep Aqua gewerkt hebben. De eerste single heet "Shake", dat met trots de titel "Dancesmash" van Radio 538 mocht dragen. Haar nieuwe single "Automatic" is ook kort na de release "Dancesmash" van Radio 538 geworden. Bron: www.elizemusic.com Meer EliZe: elize.startpagina.nl

eliZe heeft in totaal 2 Dance Smash hits op zijn naam staan:
Shake (2004)
Automatic (2005)

eliZe staat onder andere op de albums Kids Top 20 Summer 2011, Best Of 538 Dance Smash, 538 Dance Smash 2008 Volume 4, 538 Dance Smash 2008 Volume 2, 538 Dance Smash 2006 Volume 3, 538 Dance Smash Best Of 2005, 538 Dance Smash 2005 Volume 2 en 538 Dance Smash Hits 2004 Volume 4.

Singles

Albums

EliZe - Can You Feel It